hayvanlar alemi – Kırmızı Kanguru

-- --

Kırmızı Kanguru

Kırmızı kangurular Avustralya’ daki en büyük kanguru ailesidir. Kanguru yavrusunu kesesinde taşıyan bir hayvandır. Erkek kırmızı kangurular (boomerang diye de çağırılırlar) isimlerinden de anlaşılacağı gibi kırmızımsı renktedirler. Bununla birlikte dişiler genellikle gri renkte olur. Yetişkin bir kangurunun boyu 1.8 metreye kadar uzar!

Kanguruların inanılmaz derecede güçlü Z biçimli arka bacakları ve uzun ayakları vardır. Uzun kuyrukları sıçrarken denge kurmalarına yardımcı olur ve daha yavaş hareket ettiklerinde üçüncü bir ayak gibi kullanırlar. Kangurular kısa ön bacaklarını kendilerini temizlemek ve yemek yemek için kullanırlar. Sık sık dirsekle bilek aralarını yalar ve serin kalmalarını sağlarlar.

Kırmızı kanguruların bir defada 6 metreden fazla sıçradıkları söylenir. Bi rkanguru hızlı hareket ettiğinde çok az enerji harcar. Bilim adamları bütünüyle emin olmamakla birlikte hızlı kangurular sıçrayışlarında daha az güç harcıyorlar gibi görünüyor. Ancak daha hızlandıkça yaktıkları enerji de fazlalaşıyor.
Kırmızı kangurular tek başlarına yada küçük gruplar halinde Merkezi Avustralya’nın gerisinde kuruş yeşil ovalarda yaşarlar.
Uzun sure su içmeden hayatta kalabilirler ve gereken nemi yedikleri otlardan sağlarlar. Gün boyu sıcaktan korunmak için gölgede dinlenirler ve akşam, sabahın erken saatlari yada gece harekete geçerler.

Genç kangurular annelerinin keselerinde büyür ve gelişir. Doğduklarında çok miniktirler.( bir yerfıstığı büyüklüğünde) Güvenle süt içip, beslenmek amacıyla annelerinin kesesine gitmek için tüylerine tırmanırlar. İyice gelişene ve dışarıda hayatta kalacak büyüyene dek birkaç ay kesede kalırlar.

Bu haber 31 Mart 2013 tarihinde tarafından EĞİTİM ÖĞRETİM kategorisi altına yazılmış. defa okunmuş ve Yorum yapılmamış

Yorum yapılmamış


Yorum yapın


Yorum yapmak için giriş yapmalısınız.