hayvanlar alemi – okapi

-- --

Okapi

Bulunduğu ülkeler: Kuzey, merkezi ve doğu Kongo

Sıklıkla görüldüğü yerler: Sık ve rutubetli ormanlar

Yaşam süresi: 33 yıl civarı

Gebelik süresi: 427-491 gün arası.

Çocuk: Bir yavrulamada 1 tane

Yiyecek: Tomurcuklar, ağaç sürgünleri, ot, eğreltiotları, meyve, mantar

Özellikleri:
Arkaya taşan sırtlarıyla güçlü bir gövdeleri vardır, zürafaya benzemekle birlikte daha kısa boyunludurlar. Gövdeleri kısa ve düz tüylerle kaplıdır. Kol ve bacaklarının üst kısmıyla, baldırlarının kenarları beyaz yatay çizgilerle kaplıdır, bunun dışında gövdesi hemen hemen siyahtır. Yüzü biraz daha açık renklidir. Okapiler geniş ve koyu renk gözlere, büyük kulaklara ve dallardaki yaprakları koparabilmek için uzun siyah bir dile sahiptir.

Erkeklerin küçük, tüylü kaplı boynuzları vardır.ayrı ayrı, çift olarak yada küçük aile gruplarıyla yaşar ancak asla sürü halinde gezmezler. Zürafalarla akrabadırlar.

Korunmaları: 1980’ lerden itibaren dünya vahşi yaşamı koruma birliği okapileri koruma altına aldı.

Bu haber 31 Mart 2013 tarihinde tarafından EĞİTİM ÖĞRETİM kategorisi altına yazılmış. defa okunmuş ve Yorum yapılmamış

Yorum yapılmamış


Yorum yapın


Yorum yapmak için giriş yapmalısınız.